شركة فور يمنى


الرئيسيةصن سيتبحـثالتسجيلدخول


 


 
 
تجديدات موقع صن سيت الاخيرة نحن نتميز عن المواقع الاخري اضغط هنا
◄◄ صن سيت►► يحتفل بمرور 6 أعوام للمزيد إضغط هنا
اعلان : مطلوب مشرفين على أقسام الموقع إضغط هنا
جديد من صن سيت : جرب صن سيت ماسينجر للهواتف الذكية اضغط هنا
!~ آخـر 10 مواضيع ~!
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كود اختيار اسم العضو عند وسمه فى المواضيع بشكل جديد 2017
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كود جافا سكربت نافدة معاينة الاعضاء بعد وضع الماوس
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كود الرد على من يقوم بتقييم الموضوع بشكل مطور وحصري 2017
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كود نافذة تسجيل الدخول فى عارضة المنتدي بشكل مطور
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كود اظهار التاريخ والوقت فى الاشعارات
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كود تطوير ازرار تنسيق المواضيع بصندوق الارسال
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كود اظهار الصورة الشخصية واسم العضو والبيانات فى واجهة نسخة الجوال
شارك اصدقائك شارك اصدقائك كود وضع صورة المستخدم فى المواضيع عندما يكون قد قام احد بوسامه فى الموضوع
شارك اصدقائك شارك اصدقائك اللبس الضيق
شارك اصدقائك شارك اصدقائك طريقة جديدة للتخلص من رائحة النفس الكريهة
اليوم في 1:53
اليوم في 0:39
اليوم في 0:33
اليوم في 0:29
اليوم في 0:26
اليوم في 0:22
اليوم في 0:15
اليوم في 0:11
اليوم في 0:02
أمس في 23:55
إضغط علي شارك اصدقائك اوشارك اصدقائك لمشاركة اصدقائك!


قم بالاعجاب لصفحة موقع صن سيت على الفيسبوك ليصلك كل جديد ...

شاطر|

لأول مرة في تاريخ الانترنت طريقة عمل كعب الغزال او القراقيش بالعجوة:

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل
النجمتان الفضيتان 20%
النجمتان الفضيتان 20%

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

اسم الدولة : : الامارات
العمر : 24
عدد المساهمات : 89
المعجبون بمواضيعى : 54
06052015






لأول مرة في تاريخ الانترنت على موقع #صن_سيت
كعب الغزاااال او القراقيش بالعجوة:
---------------------------------------
المقادير:
ـــــــــــــ
- كيلو دقيق أو 5 أكواب دقيق.
- كوب لبن دافئ.
- مغلقة طعام ممسوحة خميرة.
- ربع كيلو زبدة.
- ذرة ملح.
- عجوة.
- سمسم , ممكن شمر وينسون حسب الرغبة.

الطريقة :
ـــــــــــــ
أولاً: لتجهيز العجوة:
- نصع قليل من الزبدة على النار.
- ثم نضع العجوة ونقلبهم مع بعض جيداً.
- نضع شوية لبن عشان تخليها تكون طرية للتشكيل.
- نسيبها تبرد شوية ونشكلها صوابع رفيعة ونسيبها على جمب .


ثانيًا:لتجهيز العجينة:
- نسخن الزبدة عالنار ونقدحها يعنى نخليها تغلى اوى كأننا هنعمل كحك العيد.
- نضع الدقيق فى طبق غويط ونحط عليه السمسم والشمر والينسون حسب الرغبة، ومعاهم رشة الملح .
- نعمل حفرة فى نص الدقيق ونضيف السمنة السخنة ونقلب بمعلقة خشب عشان هيكون الخليط سخن جدا وبعدين ندعكه بادينا لحد مايبقى عامل زى الرملة المبلولة
- نضيف اللبن المخلوط بالخميرة بالتدريج لحد ماتلم العجينة وتبقى كتلة واحدة على بعضها ولو حسينا انها لسة ناشفة نضيف شوية ماية صغيرين لحد ماتلم .
- تقسم العجينة الى كرات متوسطة ونترك العجينة حوالى ربع ساعة لتهدأ وترتاح .
- نقوم برش قليل من السمسم أو حسب الرغبة على الوش.
- ناخد قطعة قطعة ونقوم بفردها غلى سطح مستوى ونحط جواها الحشوة ونقفل عليها زى الساندوتش او لو عاوزنها رول بنفرد العجينة كلها على بعض ونحط علىها العجوة ونلفها على شكل رول وبعدين نقطعها بالسكينة دواير رفيعة او نحط على طرفها العجوة ونقل مرة واحدة على قد العجوة ونقطع صوابع بالطول .
هنرص القراقيش فى صينية من غير ماتدهنيها وتسيبيها تخمر ساعة او اتنين على جمب .
- ندخلها الفرن فى الرف الوسطانى على 180 درجة لمدة ربع او تلت ساعة وبعدين نفتح عليها الشواية خمس الى 7 دقايق لحد مالوش يحمر ونطفى ونخرجها نسيبها ترتاح خالص . وتقدم بالهنا والشفا

مواضيع ذات صلـــــــــــــــــــــة

مُشاطرة هذه المقالة على:Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

ردود موضوع : لأول مرة في تاريخ الانترنت طريقة عمل كعب الغزال او القراقيش بالعجوة:

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل
كاتب الموضوعرسالة
{..هيام..}
النجمتان الفضيتان 20%
النجمتان الفضيتان 20%

اسم الدولة : : مصر
العمر : 23
عدد المساهمات : 82
المعجبون بمواضيعى : 29

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو


مُساهمةموضوع:رد: لأول مرة في تاريخ الانترنت طريقة عمل كعب الغزال او القراقيش بالعجوة: الثلاثاء 23 يونيو 2015 - 4:48

كل سنه وانتوا طيبين

{.... صاحب التعليق : هيام ....}

لأول مرة في تاريخ الانترنت طريقة عمل كعب الغزال او القراقيش بالعجوة:

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موقع صن سيت :: المجتمع :: المطبخ - Kitchen-


الساعة الآن



صن سيت

↑ Grab this Headline Animator

Feedage Grade B rated

انتقل الى: