المواضيع الأخيرة
» السرطان اكبر كذبة في تاريخ البشريه واكبر تجارة دمرت الملايين من البشر
اليوم في 2:43 من طرف رحمة

» ماذا نقول إذا إلتقينا بالرسول - بالكلمات
اليوم في 2:29 من طرف رحمة

» والله يريد أن يتوب عليكم
الثلاثاء 25 أبريل 2017 - 23:36 من طرف راجية الشهادة

» بنرات جاهزة للكتابة عليها 2015
الثلاثاء 25 أبريل 2017 - 22:07 من طرف maroabdo

» محافظ قنا يسلم شيكا ب50 الف جنيه لأنصاف صمويل الفائزة بلقب الام المثالية
الثلاثاء 25 أبريل 2017 - 12:12 من طرف نهال

» يا ابن آدم لا تخشى من ضيق الرزق
الأحد 23 أبريل 2017 - 17:08 من طرف اسماء

» صور بنات محجبات ...راااااااائعه
الجمعة 21 أبريل 2017 - 23:19 من طرف رحمة

» اكبر فضيحة اميركية
الجمعة 21 أبريل 2017 - 19:38 من طرف اسراء

» السياح يدمرون معالم تاريخية
الجمعة 21 أبريل 2017 - 16:39 من طرف رشيد

» هاروت وماروت
الجمعة 21 أبريل 2017 - 16:34 من طرف رشيد

قم بالاعجاب لصفحة موقع صن سيت على الفيسبوك ليصلك كل جديد ...
مركز رفع صور

اشخاص فى صن سيت
مشاهدة المزيد
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 15 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 15 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1792 بتاريخ الأحد 29 يناير 2017 - 11:31

لأول مرة في تاريخ الانترنت طريقة عمل كعب الغزال او القراقيش بالعجوة:

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

لأول مرة في تاريخ الانترنت طريقة عمل كعب الغزال او القراقيش بالعجوة:

مُساهمة من طرف ياسمين في الأربعاء 6 مايو 2015 - 3:46



لأول مرة في تاريخ الانترنت على موقع #صن_سيت
كعب الغزاااال او القراقيش بالعجوة:
---------------------------------------
المقادير:
ـــــــــــــ
- كيلو دقيق أو 5 أكواب دقيق.
- كوب لبن دافئ.
- مغلقة طعام ممسوحة خميرة.
- ربع كيلو زبدة.
- ذرة ملح.
- عجوة.
- سمسم , ممكن شمر وينسون حسب الرغبة.

الطريقة :
ـــــــــــــ
أولاً: لتجهيز العجوة:
- نصع قليل من الزبدة على النار.
- ثم نضع العجوة ونقلبهم مع بعض جيداً.
- نضع شوية لبن عشان تخليها تكون طرية للتشكيل.
- نسيبها تبرد شوية ونشكلها صوابع رفيعة ونسيبها على جمب .


ثانيًا:لتجهيز العجينة:
- نسخن الزبدة عالنار ونقدحها يعنى نخليها تغلى اوى كأننا هنعمل كحك العيد.
- نضع الدقيق فى طبق غويط ونحط عليه السمسم والشمر والينسون حسب الرغبة، ومعاهم رشة الملح .
- نعمل حفرة فى نص الدقيق ونضيف السمنة السخنة ونقلب بمعلقة خشب عشان هيكون الخليط سخن جدا وبعدين ندعكه بادينا لحد مايبقى عامل زى الرملة المبلولة
- نضيف اللبن المخلوط بالخميرة بالتدريج لحد ماتلم العجينة وتبقى كتلة واحدة على بعضها ولو حسينا انها لسة ناشفة نضيف شوية ماية صغيرين لحد ماتلم .
- تقسم العجينة الى كرات متوسطة ونترك العجينة حوالى ربع ساعة لتهدأ وترتاح .
- نقوم برش قليل من السمسم أو حسب الرغبة على الوش.
- ناخد قطعة قطعة ونقوم بفردها غلى سطح مستوى ونحط جواها الحشوة ونقفل عليها زى الساندوتش او لو عاوزنها رول بنفرد العجينة كلها على بعض ونحط علىها العجوة ونلفها على شكل رول وبعدين نقطعها بالسكينة دواير رفيعة او نحط على طرفها العجوة ونقل مرة واحدة على قد العجوة ونقطع صوابع بالطول .
هنرص القراقيش فى صينية من غير ماتدهنيها وتسيبيها تخمر ساعة او اتنين على جمب .
- ندخلها الفرن فى الرف الوسطانى على 180 درجة لمدة ربع او تلت ساعة وبعدين نفتح عليها الشواية خمس الى 7 دقايق لحد مالوش يحمر ونطفى ونخرجها نسيبها ترتاح خالص . وتقدم بالهنا والشفا
avatar
ياسمين
النجمتان الفضيتان 20%
النجمتان الفضيتان 20%

اسم الدولة : : الامارات
العمر : 25
عدد المساهمات : 91
المعجبون بمواضيعى : 54

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: لأول مرة في تاريخ الانترنت طريقة عمل كعب الغزال او القراقيش بالعجوة:

مُساهمة من طرف هيام في الثلاثاء 23 يونيو 2015 - 4:48

كل سنه وانتوا طيبين
avatar
هيام
النجمتان الفضيتان 20%
النجمتان الفضيتان 20%

اسم الدولة : : مصر
العمر : 23
عدد المساهمات : 82
المعجبون بمواضيعى : 29

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

  • © phpBB | انشاء منتدى مع أحلى منتدى | العصر و المجتمع | مشاكل و نقاشات | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | إتصل بنا | التبليغ عن محتوى مخالف | انشئ مدونتك الخاصة مجانيا
    الساعة الأن :